Hur man använder wifi i bilen

De flesta av oss kan redan strömma videor och titta på selfies på en smartphone. Men vad händer om du vill ha en faktisk WiFi-anslutning i en bil till en bärbar dator.

I denna dag och ålder vill alla hålla kontakten. Vi har smartphones, tabletter, bärbara datorer och bärbara datorer. Vi kan börja känna oss lite osäkra om vi förlorar kontakten med vår elektroniska navelsträng. Som förbinder oss med världen nästan överallt. Och några av oss skulle vilja utvidga den anslutningen, den känslan av säkerhet, till och med i bilen.

Det finns några sätt att du kan göra din bil till en mobil WiFi-hotspot. Här är vår översikt några av de viktigaste alternativen och deras fördelar och nackdelar. Anslutna bilar, eller Wi-Fi-kompatibla fordon, eller HotSpots på hjul, förväntas bli norm i de närmaste åren.

Medan en stabil trådlös anslutning säkert skulle vara en välkänd bekvämlighet för dessa futuristiska transportsätt. Kommer de sannolikt att medföra en rejäl prislapp i början. Tills nyheten av den tillförda tekniken mättas och marknaden börjar kräva mer rimlig priser.

WiFi-hotspot med USB-laddning

Det mest uppenbara alternativet är helt enkelt att köpa en WiFi-dongle. Som skapar en mobil hotspot och håller den i bilen. Så länge du befinner dig inom ditt nätverks täckningsområde, så låter du ansluta flera enheter. Vanligtvis upp till 10 utan några problem.

Innan vi dyker djupare ner i de bästa sätten att installera WiFi i din bil. Eller om du är här för att lära dig mer om hur du använder WiFi. Som att ansluta dina Apple- eller Android-enheter till DVD-spelare i huvudstöd.

Mobila hotspot-donglar

Kan komma med 4G-stöd så datahastigheten kan vara väldigt snabb. Och det finns vanligtvis erbjudanden för att hålla kostnaden nere. Speciellt om du köper hotspot direkt och sedan välja rätt abonnemang när du väljer data-tariff från din förvalda leverantör. Du kan också använda en dongle från någon annan leverantör.

Du måste nu ansluta routern till en dator för att konfigurera kortet och routern med en dataanslutning. Efter steg-för-steg-instruktionerna bör det ta ungefär två minuter. Detta inkluderar att synkronisera kortet med routern, identifiera det datanätverk som routern ska anslutas till, och ställa in HotSpot-lösenordet etc.

En mobil hotspot

Fungerar på ett av två sätt. Du kan behöva ladda ner en app för att komma åt den. Eller helt enkelt slå på den som ett alternativ i dina telefoninställningar. Det här får telefonen att fungera som en router och ett modem. Så att andra Internet-kompatibla enheter kan anslutas via ditt mobilkonto. Naturligtvis är den uppenbara nackdelen med detta att användningen av din enhet på detta sätt. Kommer att äta upp din surfpott för månaden i en alarmerande takt.

Det är allt! Och vad som är trevligt med att lägga till den här funktionen på din bil. Är att du kan använda den när du är utomhus. Men fortfarande vid din bil, när du är baklucke loppis eller camping. Så länge du befinner dig i närheten av fordonet kan du njuta av en säker anslutning online.